BASINA VE KAMUOYUNA
EŞİTLİK VE ADALET İSTİYORUZ!
HEMEN ŞİMDİ!
2005 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı?nın kuruluş sürecinde ortaya koyduğumuz itirazlar ve direnişe rağmen çıkartılan GİB yasası gelinen süreçte ayrımsız tüm maliye emekçilerinin mutsuzluğunun kaynağı olmuştur.
On yılı aşkın bu süreçte başta ücret adaletsizliği olmak üzere, istihdam belirsizlikleri ve tasfiye politikalarına karşı Maliye Bakanlığına yürüyüşler, grevler, basın açıklamaları ve alan eylemleri yaptık. Başta Maliye Bakanı olmak üzere bakanlık yetkilileri ile defalarca görüşmeler yaptık, her defasında eleştiri ve taleplerimizle ilgili olarak haklısınız yanıtı aldık.
Haklılığımızı tescil eden yetkililer, taleplerimizin gereğini yapmak yerine, maliye emekçilerini bölen, eşitsiz ve adaletsiz uygulamalarda ısrarcı oldular. Maliye emekçileri arasında huzursuzluğun kaynağı olan ücret adaletsizliğinin altına imza atan Maliye Bakanlığı, ortaya koyduğu pilot uygulamalarla maliye emekçilerini canından bezdiren uygulamalarda da ısrarcı davranmaya bugüne kadar devam etmiştir. Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığında uygulamaya konulan Tek Vergi Dairesi Sistemi zorlama bir uygulama olup, Türkiyede uygulanabilirliği yoktur.
Gelir ve gider birimlerinin ayrıştırılmasını bizlere yeniden yapılanma olarak yutturmaya çalışan Maliye Bakanlığı, hem gelir hem de gider birimlerinde maliye emekçilerini uzman-memur, kurum içi uzman-yeterlilikle uzman olanlar, eski-yeni memur ve merkez-taşra gibi ayrımlara tabi tutarak böl-parçala-yönet taktiğinin en başarılı örneklerinden birisini ortaya koymuştur.
BİR ARADAYIZ! TALEPLERİMİZ İÇİN BİR ADIM DAHA ATIYORUZ!
MALİYE EMEKÇİLERİ OLARAK ARTIK YETER? DİYORUZ!
On yılı aşkın bir süredir devam eden ve Maliye Bakanlığında görev yapan herkesin mutsuzluğunun kaynağı olan uygulamalara karşı her kadro ve unvandan maliye emekçisi olarak artık yeter diyoruz.
Eşitlik ve adalet talebimizi Türkiyenin her yanında bugün bir kez daha haykırıyoruz! Taleplerimiz karşılanıncaya kadar adımlarımızı daha da sıklaştırarak, mücadelemizi yükselteceğimizi bugün buradan bir kez daha ifade ediyoruz.
EŞİTLİK VE ADALET İSTİYORUZ! ALACAĞIZ!
Anayasanın 55 Maddesi ücret emeğin karşılığıdır. Devlet çalışanların yaptıkları işe uygun, adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için
gerekli tedbirleri alır hükmü yer almakta, yine anayasanın 10. Maddesi eşitlik ilkesini tanımlamaktadır. Anayasaya aykırı olarak, aynı masalarda aynı işi yapan maliye emekçileri arasındaki 1000 TLnin üzerindeki maaş farkına bir kez daha artık yeter diyoruz!
Üniversite mezunu olmayan maliye emekçilerine sınav hakkı tanınmayarak halen binlerce maliye emekçisinin uzun yılların birikimine dayanan uzmanlığını yok sayan zihniyeti kabul etmiyor, maliye emekçilerini KPSS ve Açık Öğretim Fakültesi kapılarında süründürüp, sonrada sınav açmıyorum diyen zihniyeti buradan bir kez daha kınıyoruz!
Gelir Uzmanlarını merkez/taşra olarak ayrıma tabi tutup, ücret adaletsizliği yaratan zihniyeti kabul etmiyor, ek gösterge adaletsizliğinin giderilmesini istiyoruz.
Defterdarlık ve Gelir Uzmanlığı sınavı açılmasını, sınavlara katılım konusunda maliye emekçilerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor, sınavlarda mülakat uygulamasına son verilmesini talep ediyoruz.
Maliye emekçilerini itibarsızlaştıran il içi rotasyonlara da maliye emekçilerini tasfiye etmeyi amaçlayan olası iller arası rotasyonlara da Rotasyon Sürgündür, Sürgüne Hayır! diyoruz!
24.05.2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Anayasa Mahkemesi kararı da haklılığımızı bir kez daha tescil etmiştir. Merkez/taşra ve memur/uzman kadroları arasında ücret adaletsizliği yaratan ve bu adaletsizliği derinleştiren 666 sayılı KHKda siyasi iktidarın yaptığı mali düzenlemelerin yetkisiz olduğu hükmünü vermiştir.
MALİYE BAKANLIĞI GELİNEN SÜREÇTE BİR TERCİH YAPMAK ZORUNDADIR!
Ya açılacak binlerce dava ile yıllarca uğraşmak zorunda kalacak, ya da eşitlik ve adalet taleplerimizin gereğini yapacaktır.
Maliye hizmetlerinin ve maliye emekçilerinin bütünleşmesi etkin bir Maliye Bakanlığı işleyişinin olmazsa olmazıdır. Gelir ve gider ayrımını da ortadan kaldıracak şekilde maliye hizmetleri sınıfı oluşturularak, maliye emekçilerinin eşitlik ve adalet talepleri karşılanmalıdır.
Bugün burada her kadro ve unvandan maliye emekçileri eşitlik ve adalet için bir adım daha atıyor, siyasi iktidarı ve Maliye Bakanlığını taleplerimiz için adım atmaya çağırıyoruz.
KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA, YA HEP BERABER YA HİÇ BİRİMİZ!