Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, ziyaret saati dışında servise girmelerine izin verilmeyen hasta yakınları, tartıştıkları 4 çalışanı darp etti. Saçından çekilip yerde sürüklendiği bildirilen astım hastası hemşire Rabia Yeşim Ünal, beyin cerrahi servisinde tedavi altına alınırken, saldırıya sağlık örgütlerinden tepki geldi.
DİYARBAKIR- Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, ziyaret saati dışında servise girmelerine izin verilmeyen hasta yakınları, 4 sağlık çalışanını darp etti.
Dün akşam Tıp Fakültesi Hastaneleri Hematoloji Bölümü Yoğun Bakım Servisi'nde tedavi gören yakınları Kazım U'yu (82) ziyarete gelen Berfin A, Sibel S, Kemal A. ve Osman U. ile serviste görevli hemşireler Rabia Yeşim Ünal (26) ve Gülay Ateş, hemşir Emrullah Sevim ile personel Veysi İlhan arasında ziyaret saatiyle ilgili tartışma başladı.
HEMŞİRENİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Tartışmanın büyümesi üzerine hasta yakınları sağlık çalışanlarına şiddet uyguladı. Olayda saçından çekilip yerde sürüklendiği bildirilen astım hastası hemşire Rabia Yeşim Ünal, beyin cerrahi servisinde tedavi altına alındı. Diğer 3 çalışan ise Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde darp raporu aldı.
Saldırı, bugün Diyarbakır'daki sağlık örgütleri ve sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliği önünde yapılan basın açıklamasına Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Tabip Odası üyeleri ile darp edilen hemşire Rabia Yeşim Ünal'ın ailesi katıldı.
'OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'
SES Şube Sekreteri Ramazan Kaval, "Olayın güvenlik zafiyetinden kaynaklandığı belirtilse de idarenin sanki hiç böylesi bir şey yaşanmamış gibi bir yaklaşımı vardı. 5 saldırgan karakola götürülmüş olabilir. Ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Bu açıklamada idareye de seslenmek istiyoruz. Bu tür durumların, tutumların, mevcut olan konunun takipçisi olacağız. Onlardan da aynı tavrı bekliyoruz" diye konuştu.
Kaval'ın ardından açıklamayı okuyan SES İşyeri Temsilcisi Hasan Aytaç, yetkililerin, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetten ders çıkarmadığını ve yeterli tedbirleri almadığını söyledi.
Aytaç, olayın takipçisi olacaklarını söyledi, yetkililere "Sağlık çalışanlarına yönelik şiddette caydırıcı düzenlemelerin yasalaşmasını, alınacak önlemlerin de samimi ve sonuç alıcı olmasını istiyoruz" diye seslendi.
'HAREKETE GEÇMEK İÇİN BİRİLERİNİN ÖLMESİMİ GEREKİYOR?'
Diyarbakır Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Cengiz Günay ise Diyarbakır'da bir Kaymakam tarafından bir meslektaşlarının darp edildiğini hatırlatarak, "Yasalar çerçevesinde kaymakama bir ceza verildi. Bu hususta yasaların sağlıkçıları koruması adına TTB Merkezi Konseyi olarak da Meclis'te bir sunum yapıldı. Bunun yasallaşması için de çaba gösteriyoruz. Bizler de Diyarbakır'da yaşanan bu olayı kınamakla birlikte bu tür şiddetlerin ölümle sonuçlandığını belirtmek istiyoruz. Antep'te bir arkadaşımız bir hasta yakını tarafından öldürülmüştü. O zamanda hükümet ve hastane yetkilileri harekete geçmişti. Yönetime soruyoruz, sizin hareket geçmeniz için birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Lütfen! Biran önce bu konu üzerinde tüm uygulamaları başlatın" diye konuştu.
ETHA