Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisinde 4. camiini yapımına da başlandı. Üniversite çalışanlarının kaldığı Kampüs'de yer alan lojmanların içine yaptırılan ve imamı da bulunan mescid, "Rabıta" adlı örgüt tarafından, işadamı M. Ali Altındağ'a yaptırılan 4 minareli caminin yanısıra, Tıp Fakültesi Acil Servisi bahçesine yaptırılan 2 bin kişi kapasiteli ve 3 katlı ve 120 yataklı camii ise geçen yıl hizmete açıldı. Sur ilçe Müftülüğü ve hayırseverler tarafından yapılan ve geçtiğimiz aylarda hizmete giren camii de akşamları hasta refakatçilerinin de kalması için düzenleme yapılırken, camii de yatacakların ise akşamları 'sohbet' adı altında dini konulara katılması teşvik ediliyor.
Üniversite kampüsüne inşaa edilen 3. camiinin yanısıra, halen yine Kampüs içinde yer alan İlahiyat Fakültesi bahçesinde ise 4. camiinin inşaatına yeni başlanmış.
Üniversite yetkilileri İlahiyat Fakültesi bahçesine yapılan camii dışındaki camilerin hayırseverler tarafından yapıldığını belirtirken, üniversiteden alacaklıları bulunan firmalar ise üniversite yönetimini icraya vermeye hazırlanıyor.
Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne muayene, tetkik ve müdahale sırasında kullanılan tıbbi alet, ilaç ve medikal malzemeler satan 71 firma, üç ay önce yaptıkları basın açıklamasında 20 aydır ödenmeyen 60 milyon liralık alacağını tahsil etmek için icra yoluna gideceğini açıklamıştı.
Ticaret ve Sanayi Odası Sağlık Komitesi üyesi Mehmet Kaya, medikal firmaları yetkilileri ile birlikte yaptığı açıklamada, medikal firmalarının alacaklarını tahsil edemedikleri için güç durumda kaldığını, üniversitenin ise buna bir çare bulmadığını belirten Mehmet Kaya, "Hastane döner sermaye gelirinin oluşmasında ve sağlık hizmeti sunulmasında medikal ve ecza depolarından alınan medikal malzeme, ilaç ve hizmetlerin büyük ağırlığı vardır. Firmalar, üniversite hastanesine sundukları mal ve hizmetleri karşılığında alamadıkları alacaklarına karşın, kendi ödemeleri yapabilmek için başta banka kredileri olmak üzere, kendilerini daha da zora sokan borçlanma araçlarıyla süreci yönetmeye çalışmış, ancak bu da tıkanma noktasına gelmiştir" diye konuşmuştu.
Dicle Üniversitesi'nin halen medikal firmalara, reklam ajanslarına ve müteahhitlere olan borcu yüzünden mahkemelik.
Anf